NOS SportAangepast

Polling laat Van Dijke kansloos in finale Den Haag

Bij de grand prix in Den Haag heeft Kim Polling zich de beste Nederlandse judoka getoond in de klasse tot zeventig kilogram. Ze was veel te sterk voor haar landgenote Sanne van Dijke.

Polling klopt Van Dijke in Den Haag

De 22-jarige Van Dijke werd dit voorjaar nog verrassend Europees kampioene en staat ook elf plaatsen hoger dan Polling op de wereldranglijst.

Daar was in de eindstrijd echter weinig van te merken. Polling hanteerde een moordend tempo en kreeg Van Dijke snel op haar zij met een heupworp. Van Dijke kwam er amper aan te pas en moest nog twee keer een half punt incasseren.

Geen vier medailles in -70 kg

Ook Natascha Ausma en Evelien Berndsen (als organiserend land mocht Nederland vier judoka's inschrijven) streden om eremetaal, maar zij verloren beiden de troostfinale.

Sam van 't Westende (-73 kilogram) kon geen beslag leggen op een medaille in de klasse tot 73 kilogram. Hij dolf het onderspit tegen de Mongoliër Tsogtbaatar Tsend-Ochir.

Geen finale De Wit, ook geen brons

Voor Frank de Wit (-81 kilogram) waren de druiven zuur. In zijn halve finale tegen de Rus Ivan Vorobev leek zijn tegenstander een minuut voor het einde tegen zijn derde straf aan te lopen, waarmee de partij ten einde zou zijn. Vorobev werd echter gespaard door de arbitrage en sloeg vervolgens zelf toe met een golden score.

In de strijd om brons viel de beslissing in de laatste seconden; ook daarin greep De Wit net naast de zege.

Verbaasde De Wit niet naar judofinale GP Den Haag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl