Feest bij Arsenal na de 1-0 van Shkodran Mustafi

Arsenal verslaat Spurs in derby, City blijft winnen

Arsenal heeft in de Premier League de Londense derby tegen Tottenham Hotspur gewonnen. De ploeg van Arsène Wenger won op eigen veld met 2-0. Aan beide doelpunten zat een buitenspelluchtje.

Door het hoge tempo van de wedstrijd ging er voor rust veel fout. Christian Eriksen, die deze week Denemarken hoogstpersoonlijk aan een WK-ticket hielp, was wel dicht bij de 0-1, maar raakte in zijn poging de onderkant van de lat.

Randje buitenspel

Het doelpunt viel vervolgens aan de andere kant. De Duitser Shkodran Mustafi zette Arsenal tien minuten voor rust met een knappe kopbal op voorsprong. De verdediger leek bij de voorzet van zijn landgenoot Mesut Özil in buitenspelpositie te staan, maar de vlag bleef naar beneden.

Niet veel later werd Alexandre Lacazette - ook op de rand van buitenspel - de diepte in gestuurd. De Fransman bediende Alexis Sánchez, die van dichtbij kon binnenschieten.

Sánchez had na de pauze nog twee keer de 3-0 op de schoen, maar telkens vond hij Spurs-doelman Hugo Lloris op zijn weg. Aan de andere kant redde Petr Cech knap op een kopbal van Eric Dier.

Manchester City viert de 2-0

City verlengt imposante zegereeks

Koploper Manchester City won met 2-0 bij Leicester City en boekte daarmee de tiende competitiezege op rij, maar zag wel verdediger John Stones uitvallen met een hamstringblessure.

Aanvoerder Vincent Kompany, die juist na 2,5 maand blessureleed zijn rentree maakte, ontsnapte vroeg aan rood. De Belg vloerde de ontsnapte Jamie Vardy (Leicester) hard, maar zag slechts geel.

Gabriel Jesus (45.) en Kevin De Bruyne (49.) scoorden voor City, dat in de Champions League dinsdagavond Feyenoord ontvangt.

Chelsea ruim langs WBA

Chelsea won eenvoudig bij West Bromwich Albion met 4-0. Bij rust hadden Alvaro Morata, Eden Hazard en Marcos Alonso voor een comfortabele voorsprong gezorgd. WBA, dat in augustus voor het laatst won, oogde machteloos en incasseerde na rust een vierde treffer: uitblinker Hazard maakte zijn tweede.