Hockeysters in HWL ook te sterk voor VS

Krekelaar bezorgt Oranje de zege op de VS

De Nederlandse hockeysters hebben ook hun tweede duel op het finaletoernooi van de Hockey World League gewonnen. Oranje was in Auckland met 2-0 te sterk voor de Verenigde Staten. Gisteren won de ploeg van Alyson Annan al met 4-0 van gastland Nieuw-Zeeland.

De zege op Amerika was voor Nederland al de vijftiende op rij.

Maartje Krekelaar

Frederique Matla creëerde in het eerste kwart de enige kans, maar schoot naast. Vroeg in het tweede kwart zette Maartje Krekelaar Oranje van dichtbij op 1-0.

De ploeg van de Verenigde Staten, die voor rust nog goed tegenpartij bood, werd na rust op eigen helft vastgepind. Na een knappe individuele actie tekende Krekelaar met een hard backhandschot in de kruising voor de 2-0.

Nederland, dat vijf strafcorners niet benutte, kreeg daarna nog voldoende kansen op meer. Matla scoorde nog wel, maar haar treffer werd afgekeurd nadat de scheidsrechter de videobeelden had bekeken. De Amerikaanse Jackie Briggs stond ook uitstekend te keepen en hield de schade voor de VS verder beperkt.

Komende maandag speelt Oranje zijn derde groepsduel. Dan is Zuid-Korea de tegenstander.