Berghuis: goed om even weg bij Feyenoord te zijn geweest

Aangepast
Teleurstelling bij Steven Berghuis Pro Shots

"Nee, helemaal niet." Steven Berghuis is bij zijn terugkomst bij Feyenoord niet uitgelachen door de WK-gangers. "Dat zou toch ook geen humor zijn?", stelt hij.

Toch zal het ergens pijn hebben gedaan bij de aanvaller. Karim El Ahmadi, Sofyan Amrabat, Nicolai Jørgensen en Renato Tapia kwamen met een grote lach en vol euforie binnen bij de club na het behalen van een felbegeerd WK-ticket, terwijl Berghuis nauwelijks noemenswaardige oefenduels in en tegen Schotland en Roemenië had gespeeld.

Met drie assists had de buitenspeler weliswaar een groot aandeel in de 3-0 zege op de Roemenen, maar tegen plaatsing voor het WK kan het natuurlijk niet op. Wel zorgde de uitkomst in Boekarest voor een 'lekker gevoel' bij Berghuis.

"Winnen en belangrijk zijn, dat was me eigenlijk nog niet gelukt bij Oranje", aldus de vleugelspits, die pas na rust in het spel voorkwam bij het afscheid van Dick Advocaat. "Ik hoef niet altijd goed te spelen om beslissend te zijn. Als dit vaker gebeurt, kan ik daar prima mee leven."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Drie assists van Berghuis bij zege Oranje
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Dat hij met zijn scorend vermogen en assists van belang kan zijn voor een elftal, weten ze ook in Rotterdam. Daar waar veel spelers ploeterden, haalde Berghuis als een van de weinigen een aardig niveau in de eerste maanden van het seizoen.

De fans van Feyenoord onderstreepten dat door Berghuis voor de tweede keer uit te roepen tot beste speler van de maand.

Feyenoord Rotterdam
@Feyenoord
✔️ September ✔️ Oktober Voor de tweede maand op rij verkozen tot Legioen Speler van de Maand: 👍 Steven Berghuis 👍 Gefeliciteerd, Stevie! 😎 ➡️ https://t.co/RrRYhj0B9U
12 maanden geleden

De twee oefenduels met het Nederlands elftal haalden Berghuis even weg bij de club waar het na die heroïsche landstitel van vorig seizoen zo stroef loopt. En de sfeer wordt er bij slechte resultaten ook niet veel beter op.

Een interlandperiode kan het ritme breken van een ploeg die in vorm is. Voor een ploeg waarbij het totaal niet loopt, kan zo'n onderbreking juist positief uitvallen. Dat is waar ze bij Feyenoord met de vingers gekruist op hopen.

Ommekeer

Een ommekeer kan het zijn, in de hoop een serie van overwinningen neer te zetten. Feyenoord heeft geen keus, aangezien de achterstand op koploper PSV na elf speelrondes al twaalf punten is.

Trainer Giovanni van Bronckhorst zei er op de persconferentie in aanloop naar VVV-Venlo over: "Zo'n break is goed; jongens die weg zijn gegaan, zijn met een goed gevoel terugkomen. Als je je plaatst voor een WK is er euforie en dat geeft alleen maar energie."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Berghuis: goed om even weg bij Feyenoord te zijn geweest

Woorden waar Berghuis zich in kan vinden. "Misschien was de interlandperiode goed. Even weg van elkaar en de situatie, om nu weer fris de duels tegemoet te gaan. Je kunt andere spelers ook meenemen door je enthousiasme te laten zien."

Het is bij Feyenoord al weken zoeken naar 'het goede gevoel'. Met de terugkeer van de geblesseerde Sven van Beek, Bart Nieuwkoop en Kenneth Vermeer is er wellicht een stap in de goede richting gezet. Het is voor de landskampioen te hopen dat de interlandperiode z'n positieve werk heeft gedaan.

Het duel Feyenoord-VVV-Venlo (aftrap 18.30 uur) is rechtstreeks te volgen op NPO Radio 1 in NOS Langs de Lijn en via de liveblog op NOS.nl. De samenvatting is te zien om 22.30 uur op NPO 1.

STER Reclame