Vitesse de gelukkigste in derby

Vitesse heeft zijn zesde zege van het seizoen geboekt. In Arnhem werd de derby tegen De Graafschap met 2-0 gewonnen.

De nummers vijftien en twaalf van de eredivisie bakten er voor de rust niet veel van.

Vitesse wist het spel niet te maken, De Graafschap loerde enkel op de counter. Dieptepunt: een wilde terugspeelbal van Michihiro Yasuda, Eloy Room die de hoekschop voorkomt maar daarbij ver van zijn doel belandt en Hugo Bargas die voor het lege doel mist.

Debuut Bony

Ook na de rust waren de kansen voor De Graafschap; zo schoot Bargas op de paal. Na 72 minuten was het echter 1-0; Wilfried Bony, de tussentijdse aankoop die zijn debuut maakte voor Vitesse, tikte binnen na een pass van Davy Pröpper.

Na de 2-0 van Nemanja Matic, die na een inzet van Yasuda de rebound verzilverde, was het duel voorbij.

"Merkwaardige wedstrijd"

"Ik heb een heel merkwaardige wedstrijd meegemaakt", keek Graafschap-coach Darije Kalezic terug op het duel in Arnhem. "Vanaf de tiende minuut tot aan de 1-0 hadden wij de wedstrijd volledig in handen. We kregen drie 100 procent kansen, waarvan de beelden de komende vijftig jaar nog de wereld over gaan. Wanneer je die kansen niet benut..."

Zijn Spaanse collega Albert Ferrer van Vitesse was vanzelfsprekend tevreden met de uitslag. "Ik ben erg blij. De Graafschap is een goede ploeg. Wedstrijden worden soms beslist door details. Vandaag hadden wij geluk."