NOS SportAangepast

Shorttrackers naar relayfinale, geen individuele medailles

Schulting en Knegt kansloos in halve finales 1.500 meter

Sjinkie Knegt is bij de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Seoul in de halve finales van de 1.500 meter uitgeschakeld. Itzhak de Laat werd op de 1.500 meter derde in de B-finale. De Fries, die in de halve finales bijna Lim Hyo-jun verraste, moest de Amerikaan John-Henry Krueger en Sebastien Lepape voor laten gaan.

De Nederlandse relayploeg wist zich wel te plaatsen voor de finale. In een spannende halve finale bleef de ploeg met Knegt, De Laat, Daan Breeuwsma en Mark Prinsen de Zuid-Koreanen en Russen net voor.

De finale staat voor zondag op het programma.

De Laat verrast op 1.500 meter

Knegt: zwaar en moeizaam

Knegt kwam er in zijn halve finale totaal niet aan te pas. "Ik zit continu aan de verkeerde kant van de lijn", zei Knegt na afloop. De Fries klaagde ook over vermoeidheid. "Ik voel dat ik nog niet hersteld ben van de eerste twee wereldbekerweekenden. Dat maakt het heel zwaar en moeizaam."

Op de vraag of hij zich misschien spaarde voor de relay, later vandaag, reageerde Knegt een beetje gepikeerd. "Ik spaar me nergens voor. Sparen gaat niet in deze sport, het gaat altijd op honderd procent."

Knegt werd op de 1.500 meter uiteindelijk zeventiende.

Knegt: constant aan de verkeerde kant

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl