Kleine zege matig Ajax op VVV

time icon Aangepast

Ajax heeft met 1-0 gewonnen van VVV-Venlo in een duel dat alleen voor rust een beetje de moeite waard was.

De gasten uit Noord-Limburg oogden vanaf het begin machteloos en hadden het geluk dat Ajax niet in de hoogste versnelling speelde.

Daardoor bleef het aantal kansen voor de Amsterdammers, die afgelopen donderdag in de Europa League nog afgetekend met 3-0 bij Anderlecht wonnen, beperkt.

El Hamdaoui beslist het duel

In het eerste bedrijf wist alleen Mounir El Hamdaoui, vrijgespeeld door Lorenzo Ebecilio, te scoren. Miralem Sulejmani, die zijn honderdste eredivisiewedstrijd afwerkte, was twee keer dicht bij de 2-0.

Het werd er na rust niet leuker op. VVV had nog steeds weinig in te brengen, terwijl het spel van Ajax, zachtjes gezegd, onzorgvuldig werd.

Na de rode kaart voor VVV'er Ken Leemans, die een kwartier voor tijd voor de tweede keer geel kreeg, nam de Amsterdamse druk wel ietsje toe, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Wel een fluitconcert na afloop.

"Betreurenswaardig"

Ajax-trainer Frank de Boer was slecht te spreken over het spel van zijn ploeg. "Betreurenswaardig voor het publiek en betreurenswaardig voor Suarez die afscheid kwam nemen", reageerde de coach.

"In de eerste helft kregen we nog wel veel kansen. Ook al speelden we in een veel te laag tempo. In de tweede helft was het nog slechter. Donderdag tegen Anderlecht kunnen we ons revancheren."

STER Reclame