Zlatan Ibrahimovic
NOS Voetbal

Zlatan na zeven maanden terug in selectie Manchester United

Manchester United-trainer José Mourinho heeft een opvallende naam opgenomen in de wedstrijdselectie tegen Newcastle United. Zlatan Ibrahimovic maakt voor het eerst sinds april weer zijn opwachting.

De 36-jarige Zweed viel destijds in het Europa League-duel met Anderlecht uit met een ernstige kruisbandblessure. Voor het herstel staat normaal gesproken tien tot twaalf maanden, maar Ibrahimovic is sneller teruggekeerd.

"Hij is helemaal hersteld", zei Mourinho op de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd. "Maar je kunt niet verwachten dat hij meteen negentig minuten kan spelen, of een hele reeks wedstrijden."

"Zlatan heeft tijd nodig om terug te komen op zijn niveau. Op fysiek gebied, met zijn zelfvertrouwen en met zijn scherpte. Voor nu is het al fantastisch dat hij terug is", aldus de trainer, die ook de 'geweldige persoonlijkheid' van zijn pupil prees.

Niet alleen Zlatan keert terug in de selectie, ook Paul Pogba en Marcos Rojo zijn terug van blessures. Pogba kwam sinds september niet meer in actie door problemen met zijn hamstring. Rojo viel net als Ibrahimovic in april tegen Anderlecht uit met schade aan zijn kniebanden.

Na elf speelronden staat Manchester op een tweede plaats, acht punten achter stadgenoot City. Newcastle United is de nummer elf in de Premier League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl