Jeroen van Inkel in zijn tijd bij Radio Veronica
NOS Nieuws

Jeroen van Inkel krijgt ochtendshow op NPO Radio 5

Jeroen van Inkel is vanaf januari de nieuwe presentator van de ochtendshow op NPO Radio 5. Hij volgt Henk Mouwe en Manuëla Kemp op, die nu nog het programma Wekker-Wakker! presenteren. Mouwe gaat met pensioen en Kemp schuift door naar de avond.

"Ik krijg vanaf januari de gelegenheid om echt op gevoel een ochtendprogramma te doen", zegt Van Inkel. "Voelen wat het interessante nieuws van die dag is en de leukste muziek draaien om bij wakker te worden." De huidige ochtendshow verdwijnt. Van Inkel gaat samen met de redactie een nieuw programma opzetten. De uitzendtijd van Van Inkels programma is van 7 tot 10 uur, net als Wekker-Wakker! nu.

De 56-jarige Van Inkel zit al jarenlang op de landelijke radio. In de jaren 80 begon hij bij Radio 3, toen Veronica nog bij de publieke omroep hoorde. Hij maakte legendarische programma's met Adam Curry en later Rob Stenders. In 1995 stapte Veronica uit het publieke bestel en verhuisde Van Inkel mee naar Radio Veronica. Later was hij actief bij Radio 538 en Q Music.

Radio-icoon

In 2010 werd hij onderscheiden met de Marconi Oeuvre Award, omdat hij door de jury wordt gezien als een icoon van de Nederlandse radio. Vier jaar later keerde hij terug bij Radio Veronica.

Van Inkel was dit jaar enkele maanden niet meer te horen op de zender vanwege gezondheidsklachten. In juli werd bekend dat zijn contract niet was verlengd.

Zendermanager Jan Willem van Engelen van Radio 5 is verheugd dat de dj heeft getekend. "We zijn blij dat we deze iconische dj kunnen toevoegen aan ons team. Jeroen past goed in de nieuwe frisse koers van NPO Radio 5."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl