De vestiging van Siemens in Hengelo
NOS NieuwsAangepast

Vakbond wil sluiting Siemens Hengelo tegenhouden

Vakbond De Unie gaat proberen om de voorgenomen sluiting van Siemens in Hengelo tegen te houden "Dit is een modern en efficiënt bedrijf met goede resultaten", zegt Sjerp Holterman van De Unie. "Zeventien jaar geleden dreigde ook een sluiting, dat hebben we toen succesvol afgewend. Er moet een tegenonderzoek komen om te kijken of er alternatieven mogelijk zijn."

Gister werd bekend dat het Duitse technologiebedrijf de vestiging in Hengelo, waar 600 mensen werken, wil sluiten. Het personeel wordt vanochtend in stadion De Grolsch Veste over de plannen ingelicht. Wereldwijd schrapt Siemens 6900 banen.

Personeel Siemens: ze willen het werk naar Duitsland brengen

De bond noemt de geplande sluiting een dolkstoot in de rug. "Het personeel had dit absoluut niet verwacht. Een reorganisatie verwachtte men wel, maar een sluiting niet."

Holterman vermoedt dat Siemens de Hengelose vestiging wil sluiten zodat Siemens kan zeggen dat er niet alleen in Duitsland banen verdwijnen. "Hengelo mag niet pleister op Duitse wonden zijn, om zo het leed in Duitsland te verzachten."

Minister Koolmees van Sociale Zaken vindt het "heel slecht dat zoveel mensen hun baan verliezen". Hij gaat nog even goed bekijken wat er aan de hand is, maar denkt dat het kabinet weinig kan doen omdat het om een individueel bedrijf gaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl