Rafael Nadal
NOS SportAangepast

Franse ex-minister moet Nadal schadevergoeding betalen

Rafael Nadal is door een rechtbank in Parijs in het gelijk gesteld in zijn zaak tegen Roselyne Bachelot. De Spanjaard had in maart 2016 de voormalig Franse minister van sport aangeklaagd wegens laster.

De Française had in maart 2016 haar grote vermoeden geuit dat Nadal in 2012 vanwege een dopingschorsing zeven maanden niet in actie was gekomen.

Bachelot, die tussen 2010 en 2013 in het Franse parlement zat, moet Nadal een schadevergoeding van 10.500 euro betalen.

Nadal miste in 2012 door een blessure het tweede deel van het tennisseizoen. "Ik weet vrijwel zeker dat hij afwezig was vanwege een positieve dopingtest", zei Bachelot vorig jaar in een televisie-interview.

Nadal maakte vervolgens in 2013 een indrukwekkende comeback door tien van zijn dertien toernooien te winnen, inclusief Roland Garros en de US Open.

Nadal heeft laten weten dat het geld aan maatschappelijke projecten in Frankrijk wordt gedoneerd.

"Bij mijn aanklacht tegen mevrouw Bachelot, wilde ik niet alleen mijn integriteit als atleet beschermen, maar ook de normen en waarden die ik gedurende mijn loopbaan nastreef", zei Nadal in een verklaring.

Einde seizoen

De Spanjaard beëindigde deze week noodgedwongen zijn tennisseizoen, nadat hij met een knieblessure was afgehaakt op de ATP Finals in Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl