Erik Meijs erikmeijs.com

Badmintonner Erik Meijs is in het ziekenhuis van Duisburg overleden aan de verwondingen die hij heeft opgelopen bij een zwaar auto-ongeluk. De 26-jarige Meijs was donderdagochtend in de buurt van het Duitse Ratingen betrokken geraakt bij een verkeersongeluk.

De Nederlands kampioen van 2016 stond in de file toen een vrachtwagen hard op hem in reed. Duitse media melden dat er in totaal twee vrachtwagens en vijf auto's bij het ongeluk betrokken waren, waarbij in ieder geval een persoon is overleden. Meijs is nu een volgend slachtoffer.

Intensive care

De badmintonner moest door brandweermannen uit zijn zwaar gehavende auto worden gehaald en werd per helikopter naar een ziekenhuis in Duisburg vervoerd, waar hij direct op de intensive care werd behandeld.

De speler van het Duitse 1. BC Beuel uit Bonn was op dat moment op weg naar een training van zijn ploeg.

Technisch directeur Claus Poulsen over Erik Meijs

Meijs behoorde in het mondiale badminton bij de beste honderd spelers (76ste plaats). Hij was op de wereldranglijst de tweede Nederlander achter Mark Caljouw.

De badmintonner werd in 2016 kampioen van Nederland en deed de voorbije jaren mee aan diverse wereld- en Europese kampioenschappen. Meijs won dit jaar in Slovenië en Nieuw-Zeeland twee internationale toernooien.

"Badminton was zijn leven. Hij genoot van de sport, had altijd een lach op zijn gezicht. Erik bleef vooruitgaan", zegt technisch directeur Claus Poulsen van Badminton Nederland op NPO Radio 1 over Meijs. "Voor de spelers in de selectie en alle medewerkers van onze organisatie is dit een enorme schok."

Meijs koos altijd z'n eigen weg

"Wat ik zo mooi aan hem vond was dat Meijs altijd z'n eigen weg koos", reageert NOS-commentator Mark Brasser op het overlijden van Meijs. "Hij was iemand die zijn loopbaan buiten de nationale badmintonbond had uitgestippeld en dat ging hem goed af. Dat maakte Meijs overigens geen einzelgänger. Hij was altijd een vriendelijke jongen."

'Meijs was vriendelijk en deed het altijd zijn eigen manier'

STER reclame