Jack Sock
NOS SportAangepast

Nonchalante Sock beleeft wonderbaarlijke ATP Finals

Jack Sock heeft tegen alle verwachtingen in de halve eindstrijd van de ATP Finals in Londen gehaald.

De Amerikaan, die zich op het laatste moment had gekwalificeerd, verraste Alexander Zverev met 6-4, 1-6, 6-4 en werd tweede in de groep achter Roger Federer. De Zwitser klopte eerder op de dag Marin Cilic: 6-7 (5), 6-4, 6-1.

Wisselvallige Federer blijft ongeslagen op ATP Finals

Sock speelde een wisselvallige partij en profiteerde met name van de grote foutenlast van Zverev, die vooral in de derde set verkrampte door een flink aantal dubbele fouten te slaan.

De Duitser kwam nog terug van 1-4 tot 4-4, maar met nog een dubbele fout hielp hij de wispelturige Sock, die twee waarschuwingen had gekregen voor het wegslaan van een bal, op matchpoint en dat was direct raak.

Sock treft in de halve finales Grigor Dimitrov.

Jack Sock

Federer oogde in de middagpartij net als in zijn vorige twee groepsduels verre van vlekkeloos tegen Cilic. Vooral in de eerste set speelde hij plichtmatig en slordig.

Ondanks het setverlies wilde de eerzuchtige Zwitser niet verliezen. De zesvoudig winnaar schakelde een tandje bij en had in het vervolg de overhand, ook omdat het niveau van Cilic daalde.

Marin Cilic feliciteert Roger Federer met diens zege op de ATP Finals in Londen

"Het was een zware partij. Pas halverwege de tweede set ging ik vrijer tennissen", zei Federer, die qua winners en onnodige fouten nog maar net aan de goede kant van de score bleef: 33-30.

Federer treft in de halve finales David Goffin of Dominic Thiem, die vrijdagavond in de andere groep om de tweede plaats spelen.

Eindstand Boris Becker-groep

Spelers W-P Setgemiddelde
1. Roger Federer (Zwi, 2) 3-6 6-2
2. Jack Sock (VS, 8) 3-4 4-4
3. Alexander Zverev (Dui, 3) 3-2 4-5
4. Marin Cilic (Kro, 5) 3-0 3-6

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl