De Ngorongoro-krater, waar de Cessna in de buurt neerstortte
NOS NieuwsAangepast

Elf doden bij vliegtuigcrash Tanzania

In het noorden van Tanzania is een vliegtuigje neergestort. De piloot en de tien passagiers zijn omgekomen. Hun nationaliteit is nog niet bekendgemaakt.

De Cessna van de luchtvaartmaatschappij Coastal Aviation was van de stad Arusha op weg naar het nationale park Serengeti, een populaire plek bij toeristen. Het toestel stortte neer in de buurt van de bekende Ngorongoro-krater.

De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk. De luchtvaartmaatschappij zegt in een verklaring alle medewerking te verlenen aan het onderzoek.

Ernstigste ongeluk van 2017

Volgens het Aviation Safety Network, dat luchtvaartstatistieken bijhoudt, is het het ernstigste ongeluk in de burgerluchtvaart van 2017, als doden op de grond niet worden meegerekend.

Het vliegtuigongeluk waarbij dit jaar de meeste doden vielen was in juni. Toen kwamen in Myanmar 120 mensen om toen een militair vliegtuig neerstortte. Verder was er in januari een ernstige crash in Kirgizië. Daarbij kwamen behalve de vier inzittenden ook ruim dertig mensen op de grond om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl