1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
EPA
NOS Nieuws

Rutte excuseert zich bij Belgische premier voor 'lompe' opmerking

Premier Rutte heeft zijn Belgische collega gebeld en hem gezegd dat hij zijn opmerking over de dividendbelasting niet had moeten maken.

Rutte zei vrijdag in het wekelijkse Gesprek met de Minister-President over het besluit van het kabinet om de dividendbelasting af te schaffen: "Je ziet aan België wat er gebeurt als je niet op tijd de bakens verzet. In België zijn op één na geen grote internationale bedrijven meer. Dat heeft enorme effecten op de werkgelegenheid."

De Belgische premier Michel was daar boos over. Hij stelt het niet op prijs dat Rutte België heeft opgevoerd in de discussie over de afschaffing van de dividendbelasting. Zijn woordvoerder zei dat Rutte kennelijk niet op de hoogte is van welke bedrijven er allemaal in België zitten.

Rutte zei vandaag in een debat met de Tweede Kamer dat zijn uitspraak "uitermate lomp" was. "Die opmerking had ik niet zo hoeven maken en dat heb ik mijn Belgische collega ook gezegd", aldus de premier.

Een woordvoerder van Michel bevestigde eerder tegenover de NOS dat de Belgische premier de uitspraak "zeer onhandig" vindt. Hij vond een telefoontje wel nodig om de plooien weer glad te strijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl