Eindzege Gesink, ritzege Cavendish

Aangepast op

Robert Gesink heeft de eindzege in de Ronde van Oman voor zich opgeëist.

De Rabobank-renner zag zijn leidende positie in de zesde en laatste etappe niet meer in gevaar komen.

De 24-jarige Varssevelder had in de vierde rit, een bergetappe, de macht gegrepen en een dag later baarde hij opzien door de tijdrit over glooiend terrein over 18,5 kilometer naar zijn hand te zetten.

In het algemeen klassement eindigden Edvald Hagen (1.13) en Giovanni Visconti (1.19) op meer dan een minuut als tweede en derde.

Primeur

"Ik was naar Oman gekomen om in die twee ritten iets te proberen. Dat je dan eindwinnaar wordt, is gewoon perfect", reageerde Gesink op zijn eerste eindzege in een etappekoers. "Met de ploeg halen we vier ritzeges en de eindzege. Dit succes schept een heel goeie sfeer in de ploeg en haalt ook de druk van de renners. Het is altijd belangrijk als je vroeg in het seizoen kan winnen", aldus Gesink.

Eerste zege Cavendish

De slotetappe werd een prooi voor Mark Cavendish. De Brit van HTC-Highroad troefde na 157 kilometer de Rus Denis Galimzjanov en de Italiaan Andrea Guardini af in de massasprint en boekte de eerste zege van het jaar. Theo Bos, die Rabobank al twee ritzeges bezorgd had, werd tiende in de laatste sprint.