NOS SportAangepast

Dimitrov veegt Goffin van de baan en is halvefinalist

Grigor Dimitrov heeft in Londen overtuigend de halve finales van de ATP Finals bereikt. De Bulgaar veegde in zijn tweede groepsduel David Goffin van de baan: 6-0, 6-2. Dominic Thiem won in drie sets van Pablo Carreno en boekte zijn eerste zege in Londen.

Grigor Dimitrov

Goffin, die zijn eerste wedstrijd tegen een niet fitte Rafael Nadal gewonnen had, kwam er 35 minuten lang niet aan te pas. De Belg serveerde matig en daarnaast maakte Dimitrov nauwelijks fouten.

De Bulgaar leidde met 6-0, 2-0 en toen verslapte zijn concentratie enigszins. Dimitrov werkte het enige breakpoint dat hij tegen kreeg echter weg.

Goffin werd wel iets weerbaarder, maar kantelen kon hij de partij niet meer. Dimitrov speelde daarvoor simpelweg te goed.

Thiem mag nog hopen op halve finales

Dominic Thiem boekte zijn eerste zege. De Oostenrijker was Pablo Carreno, de invaller voor de geblesseerde Rafael Nadal, met 6-3, 3-6, 6-4 de baas.

Thiem mag nog hopen op halvefinaleplaats Finals

Thiem, die de vier eerdere duels met de Spanjaard had gewonnen, serveerde goed in de openingsset (drie punten tegen). Daarnaast hield hij het tempo hoog, waardoor Carreno vaak in de fout ging.

Wat in de eerste set wel goed ging bij Thiem, ging mis in de tweede, waardoor de Spanjaard langszij kwam. Carreno maakte in de zesde game van de derde set een vroeg opgelopen achterstand ongedaan. In het spannende vervolg bleek Thiem net iets taaier dan zijn Spaanse opponent. Met een ace sleepte hij de zege binnen.

Programma

Thiem en Goffin spelen vrijdag in de groep Sampras tegen elkaar om een plaats in de halve finales. Donderdag staan in de groep Becker de wedstrijden Roger Federer (al geplaatst)-Marin Cilic en Alexander Zverev-Jack Sock op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl