De sport van woensdag bij de NOS

Aangepast
Nick Bollettieri Getty Images

Gisteravond speelde het Nederlands elftal zijn laatste interland onder bondscoach Dick Advocaat. In het Lunchjournaal wordt teruggekeken op de oefeninterland tegen de Roemenen in Boekarest.

Nog meer voetbal in het Lunchjournaal, want ook de grootmachten Brazilië en Engeland troffen elkaar. Daarnaast wordt er vanochtend ook nog om de knikkers gespeeld: in Sydney strijden Australië en Honduras om een van de laatste tickets voor het WK van volgend jaar in Rusland.

Vanmiddag treffen Grigor Dimitrov en David Goffin elkaar in de World Tour Finals. Beelden zijn te zien in het Sportjournaal. 's Avonds speelt Pablo Carreño Busta (de vervanger van Rafael Nadal) zijn partij tegen Dominic Thiem.

Legendarische kampioenenmaker

Veel grote namen uit het tennis werden in hun jeugd gevormd en klaargestoomd op de tennisacademie van Nick Bollettieri. Jason Kohn maakte een documentaire over de legendarische kampioenenmaker.

In Nieuwsuur besteden we aandacht aan het portret van de inmiddels 86-jarige Amerikaanse trainer, die met ruzie zijn succesvolle samenwerking met Andre Agassi beëindigde.

Programma's woensdag

13.10 uurLunchjournaalNOS.nl en NPO 1
18.45 uurSportjournaalNOS.nl en NPO 1
20.30 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO Radio 1
22.40 uurNieuwsuurNPO 2

STER Reclame