Oranje boekt ruime zege bij laatste wedstrijd Advocaat

Oranje boekt ruime zege op Roemenië bij afscheid Advocaat

Oranje heeft de oefenwedstrijd in Boekarest tegen Roemenië gewonnen. Met Dick Advocaat voor het laatst op de bank als bondscoach werd met 3-0 gezegevierd. Steven Berghuis was de uitblinker met drie assists.

Nederland speelde aanvallender en ook gedurfder dan donderdag tegen Schotland en kreeg voor rust ook wat kansen. Memphis Depay vond met een vrije trap de vuisten van doelman Costel Pantilimon, die daarna ook het schot van Davy Pröpper (na strakke voorzet van Depay) keerde.

Ruud Gullit en Dick Advocaat

Na goed doorzetten van Nathan Aké mocht Ryan Babel het proberen, maar weer was Pantilimon een sta-in-de-weg. Jasper Cillessen moest één keer ingrijpen, bij een van richting veranderde voorzet van rechts waarbij hij de bal net voor de voeten van Marius Tucudean kon grabbelen.

Doelpunten na rust

Kort na rust kon Depay van dichtbij inkoppen na een voorzet van Berghuis, die zich met een knap wippertje op de rechterflank vrij had gespeeld.

Babel, die voor rust een doelpunt (kopbal) zag worden afgekeurd vanwege buitenspel, maakte er tien minuten later 2-0 van en weer weer was de assist van Berghuis.

Blijdschap bij de spelers van Oranje

Debuut Van de Beek

Na een uur kwamen Wesley Sneijder, Marco van Ginkel en Luuk de Jong in het veld. De omschakeling had niet het gewenste effect, want het werd rommeliger en slordiger bij Oranje en Roemenië kon daardoor aandringen.

Toch was het Oranje dat scoorde en weer was Berghuis de aangever. Uit zijn vrije trap kopte De Jong binnen. Donny van de Beek viel ook nog in en maakte zijn Oranjedebuut. Hij is de 21ste debutant onder Advocaat.