Kelechi Iheanacho, Alex Iwobi en Brian Idowu

Nigeria bezorgt Argentinië nederlaag, Spanje gelijk in Rusland

Argentinië heeft de oefeninterland tegen Nigeria met liefst 4-2 verloren. Het duel tussen de twee WK-gangers werd gespeeld in Krasnodar, een van de stadions tijdens het komende WK. In Sint-Petersburg werd Rusland-Spanje gespeeld. Ook in dat duel werd zes keer gescoord.

Jorge Sampaoli, de bondscoach van de Argentijnen, moest het doen zonder sterspeler Lionel Messi. Sergio Agüero, Javier Mascherano, Ángel Di Maria, Nicolas Otamendi en Paulo Dybala waren wel van de partij.

Zonder Messi, die na de zege op Rusland afgelopen week vrijaf kreeg, kende Argentinië in eerste instantie weinig problemen. Ever Banega en Agüero zorgden na 36 minuten voor een 2-0 tussenstand. Nigeria deed kort voor rust iets terug. Kelechi Iheanacho, aanvaller van Leicester City, zorgde voor de 2-1.

• AFP
    Sergio Agüero wordt aangevallen door John Obi Mikel en Chidozie Awaziem
  • AFP
    John Obi Mikel gaat een kopduel aan met German Pezzella en Enzo Perez
  • AFP
    Brown Ideye viert feest met Alex Iwobi

Agüero werd in de rust gewisseld omdat hij was flauwgevallen in de kleedkamer. De spits van Manchester City werd daarna naar het ziekenhuis gebracht om te worden getest.

Na rust was Argentinië het spoor helemaal bijster. Binnen tien minuten na rust stond Nigeria aan de leiding dankzij Alex Iwobi en Bryan Idowu. In de 73ste minuut bepaalde Iwobi op aangever van Ahmed Musa (oud-VVV) de eindstand op 4-2.

Bij Nigeria kwam ADO Den Haag-speler Tyronne Ebuehi in de tweede helft binnen de lijnen. William Troost-Ekong (ex-FC Groningen en FC Dordrecht) speelde de hele wedstrijd.

Sergio Ramos met Nacho, zijn teamgenoot bij Real Madrid

Spanje geeft voorsprong twee keer weg

Rusland heeft Spanje knap op 3-3 gehouden. In Sint-Petersburg zette Jordi Albi en Sergio Ramos (penalty) Spanje op 0-2. Vier minuten voor rust maakte oud-Feyenoorder Fyodor Smolov de 1-2.

In de tweede helft schoot Aleksej Miranchuk de Russen naast Spanje. Ramos benutte daarna weer een strafschop, maar ook die voorsprong bleek niet genoeg. Weer was het Smolov die het net wist te vinden: 3-3.