ANP

Het aantal bestemmingen van Maastricht Aachen Airport zal vanaf april 2018 flink toenemen. Vliegmaatschappij Corendon gaat dan namelijk naar negen nieuwe vakantiebestemmingen vliegen, allemaal rond de Middellandse Zee.

Op dit moment vliegen vier maatschappijen (Corendon, Ryanair, Germania en Enter Air) naar zeven verschillende bestemmingen vanaf Maastricht.

Bijna failliet

Maastricht Aachen Airport leidt al jaren een kwakkelend bestaan. In 2014 nam provincie Limburg de luchthaven over van een private investeerder om een dreigend faillissement tegen te gaan.

Sinds april dit jaar vloog Corendon al naar drie bestemmingen vanaf Maastricht, daar komen er nu dus negen bij. De topman van Corendon vindt dat Maastricht voordelen heeft ten opzichte van Schiphol: "Gratis parkeren, voordelige tarieven, anderhalf uur van tevoren inchecken in plaats van de drie uur op Schiphol en nauwelijks wachtrijen."

Ook de oprichter van Corendon, Atilay Uslu, geeft in een persbericht een kleine sneer naar Schiphol: "Op Schiphol zijn we een van de vele spelers, maar in Maastricht zijn we als grootste partij op de luchthaven met open armen ontvangen."

STER reclame