Bondscoach Ventura van Italië ontkent opstappen

Aangepast
Gian Piero Ventura tijdens Italië-Zweden AFP

De Italiaanse bondscoach Gian Piero Ventura heeft het Italiaanse volk zijn excuses aangeboden voor de uitschakeling van de nationale ploeg voor het WK. Maar hij spreekt tegen dat hij ontslag heeft genomen, zoals Sky Italia en Gazzetta Dello Sport hadden gemeld.

Ventura zou tot die beslissing zijn gekomen direct na de 0-0 tegen Zweden. Dat gelijkspel in Milaan was niet voldoende voor plaatsing voor het WK na de 1-0 nederlaag vier dagen eerder in Solna. Viervoudig wereldkampioen Italië mist voor het eerst sinds 1958 een mondiale eindronde.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Italië, bondscoach en Buffon rouwen om missen WK

De 69-jarige bondscoach, die na het EK van 2016 de opvolger werd van de naar Chelsea vertrokken Antonio Conte, heeft nog een contract tot en met het EK 2020.

Hoewel Ventura dus nog op zijn post zegt te zitten, wordt in de Italiaanse media Carlo Ancelotti al genoemd als de nieuwe bondscoach. Ancelotti werd begin dit seizoen ontslagen als trainer van Bayern München.

Gianluigi Buffon wordt getroost door bondscoach Gian Piero Ventura AFP

STER Reclame