Belgische bondscoach Martinez begrijpt kritiek De Bruyne

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Belgische bondscoach Martinez begrijpt kritiek De Bruyne
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Belgische bondscoach Roberto Martinez voelt zich niet aangevallen door de kritiek van sterspeler Kevin De Bruyne. Die gaf dit weekend aan het niet eens te zijn met de tactiek van de Belgische nationale ploeg. Martinez legde dat maandag op een persconferentie uit als 'een eerlijke manier om zijn zorgen over het team te uiten.'

De Bruyne vindt dat er heel verdedigend wordt gespeeld, terwijl er veel aanvallende spelers in het veld staan. Martinez gelooft dat zijn pupil die opvattingen met de juiste intenties deelde: "Hij heeft het juiste met zijn team voor. Dit is niet bedoeld om onbeleefd te zijn, integendeel. Hij wil een winnend team smeden. We gaan daar intern over praten."

België plaatste zich in september als eerste Europese land voor het WK van volgend jaar. Afgelopen vrijdag speelde de ploeg nog met 3-3 gelijk in een oefenwedstrijd tegen Mexico. Na die wedstrijd uitte De Bruyne zijn kritiek.

STER Reclame