Advocaat ziet het liefst een Nederlandse bondscoach

Aangepast
Dick Advocaat tijdens de afsluitende training in Boekarest ANP

Wordt de oefeninterland tegen Roemenië van dinsdag de laatste wedstrijd met Dick Advocaat als bondscoach? Het is al een tijdje de grote vraag rond het Nederlands elftal, mede doordat Advocaat zelf de afgelopen dagen voor verwarring over zijn toekomst zorgde.

Na afloop van de training van Oranje in Boekarest was de 70-jarige trainer in ieder geval duidelijk: morgen horen we wat hij gaat doen. "100 procent", aldus Advocaat.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Blijft Advocaat bondscoach? Morgen horen we het

De bondscoach bevestigde dat hij afgelopen week heeft gesproken met de nieuwe KNVB-directeur Eric Gudde. "Het ging om de organisatie rondom het Nederlands elftal. En dan kom je bij meerdere onderwerpen waarover ik mijn mening heb gegeven. Dat gaat hij nu waarschijnlijk analyseren en op een gegeven moment komen ze met een besluit."

Advocaat wilde nog wel kwijt dat hij het liefst een Nederlandse bondscoach zou zien. Gudde zei vorige week op zijn eerste werkdag open te staan voor een buitenlandse trainer. "Als ze willen, zijn er genoeg goede coaches uit Nederland. Waarom zouden we dan naar het buitenland moeten kijken?", aldus de bondscoach. "Mijn mening is duidelijk, die is hetzelfde als Guus Hiddink."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Advocaat heeft voorkeur voor Nederlandse bondscoach

Wijzigingen in Oranje

Voor de laatste interland van Oranje in 2017 voert Advocaat waarschijnlijk een aantal wijzigingen door in zijn elftal. Matthijs de Ligt zal centraal achterin de zieke Karim Rekik vervangen. In plaats van Timothy Fosu-Mensah, die donderdag tegen Schotland met lichte hamstringklachten uitviel, speelt Joël Veltman. Verder keert Davy Pröpper waarschijnlijk terug op het middenveld en lonkt er een basisplaats voor rechtsbuiten Steven Berghuis.

De Hagenaar kan in Boekarest zijn 37ste overwinning als bondscoach van Oranje vieren en daarmee het record in handen krijgen dat hij nu nog deelt met de Engelsman Bob Glendenning. "Dat is leuk, maar verder ook niet. Al kan ik niet ontkennen dat het eergevoel ook meespeelt.''

Vermoedelijke opstelling Oranje: Cillessen; Veltman, De Ligt, Van Dijk, Aké; Pröpper, Blind, Strootman; Berghuis, Babel, Depay.

STER Reclame