Cel en tbs voor brandbom naar woning burgemeester Rijssen

Een 71-jarige dementerende man uit Hengelo is door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot vijftien maanden cel en tbs met dwangverpleging. Hij gooide begin dit jaar een brandbom naar de woning van burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten.

Eerder dit jaar veroordeelde de rechtbank hem tot dezelfde straf, maar de man ging daar tegen in beroep.

Conflict

De Hengeloër heeft al jaren een conflict met de gemeente Rijssen-Holten, meldt RTV Oost. Begin jaren 80 sloot de gemeente zijn discotheek in Rijssen. Vervolgens kreeg een andere discotheek wel toestemming om zich er te vestigen.

Volgens de man liep hij veel geld mis door het handelen van de gemeente. Hij valt al jaren de gemeente en burgemeesters lastig. In 2014 werd hij ook al veroordeeld, toen vanwege het stalken van burgemeester Hofland en het in brand steken van zijn heg.

Brandbom

Begin dit jaar gooide de Hengeloër midden in de nacht een brandbom naar de woning waar de burgemeester en zijn echtgenote lagen te slapen. De brandbom was snel uit, wel vatte een heg vlam.

Bewakingscamera's legden de brandstichting vast. De Hengeloër was duidelijk herkenbaar te zien op de beelden en werd opgepakt.

Herhaling

Deskundigen constateerden bij de man een persoonlijkheidsstoornis en dementie. Het Pieter Baan Centrum oordeelde eerder dat de kans op herhaling groot is. De man moet zich daarom verplicht laten behandelen.

STER Reclame