Hondurese voetbalselectie spot Australische drone

Aangepast
lberth Elis tijdens de training van Honduras in het ANZ Stadium in Sydney AFP

In liefde en oorlog is alles geoorloofd, maar daar kan gerust WK-kwalificatievoetbal aan worden toegevoegd. Of is dat feitelijk al het geval sinds toenmalig Ajax-trainer Rinus Michels de zinsnede 'Voetbal is oorlog' bezigde? Hoe dan ook: Honduras is boos op Australië.

De landen zijn verwikkeld in een tweestrijd, waarvan de winnaar een plaats op het WK voetbal van volgend jaar in Rusland bemachtigt. De eerste confrontatie in het Hondurese San Pedro Sula eindigde in 0-0. Woensdag (10.00 uur Nederlandse tijd) is de return.

Onvriendelijk

De selectie van Honduras bevindt zich inmiddels Down Under en beklaagde zich over de onvriendelijke ontvangst. Maar daar bleef het niet bij.

De spelers voelden zich tijdens de training in het ANZ Stadium in Sydney bespied: Australië zou, tot groot ongenoegen van de Midden-Amerikanen, de oefensessie hebben gefilmd met een drone. En daar lijkt het, gezien de tweet van de Hondurese voetbalbond, inderdaad sterk op.

Het moge duidelijk zijn: de strijd is, ruim een dag voor het beslissende play-off-duel, al begonnen.

Selección Nacional de Honduras
@FenafuthOrg
AUSTRALIA espía entrenamiento oficial de #Honduras desde un dron; lo que ocasionó el malestar del equipo y delegación hondureña.
11 maanden geleden

STER Reclame