Unox personeel staakte eerder al vier keer in 9 dagen tijd. ANP, Robin van Lonkhuijsen

Het personeel van de Unox-fabriek in Oss gaat vanavond opnieuw staken voor het behoud van hun arbeidsvoorwaarden. Het is de vijfde staking sinds op 2 november de gesprekken tussen Unilever en vakbond FNV vastliepen. De fabriek in Oss is door Unilever verkocht aan voedselproducent Zwanenberg.

Morgenochtend om 10.00 uur lopen de fabrieksmedewerkers een stakingsmars. Voormalig SP-leider Jan Marijnissen houdt een toespraak. Hij werkte vroeger zelf in de fabriek. De staking duurt tot dinsdagavond laat.

Lege schappen?

FNV zegt dat veel van de 300 medewerkers van de fabriek meedoen met de staking. "Er is sinds 2 november, na het verstrijken van het ultimatum, geen enkel contact meer geweest met Unilever", zegt bondsbestuurder Niels Suijker. "We blijven doorgaan met staken tot Unilever een goed bod doet om de onderhandelingen te hervatten."

De fabriek ligt tijdens de staking volgens de vakbond stil. De stakingen beginnen volgens de vakbond effect te hebben op de schappen in de supermarkt. Unilever ontkent dat overigens: volgens een woordvoerder zijn de schappen niet leeg, "ook niet op korte termijn".

De levensmiddelengigant zegt verder dat er nog ruimte is voor onderhandelingen. "Er ligt nog geen eindbod", aldus de woordvoerder.

STER reclame