Plasterk, Van Rijn vinden nieuwe banen in zorgsector

Aangepast
Plasterk en Van Rijn ANP

Oud-minister Plasterk (PvdA) heeft een nieuwe baan. Hij gaat per 1 december aan de slag als Chief Scientific Officer bij myTomorrows in Amsterdam. Dat is een bedrijf dat toegang regelt tot medicijnen die nog niet geregistreerd staan. Patiƫnten die ongeneeslijk ziek zijn, kunnen daardoor behandeld worden met experimentele geneesmiddelen.

Plasterk, die in Rutte II minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties was, is van huis uit moleculair geneticus. Voor zijn tijd in de politiek was hij een gelauwerde wetenschapper.

Kamerlid

Bij myTomorows gaat hij zich richten op de contacten met wetenschappers en universiteiten en hun onderzoek naar behandelingen voor ongeneeslijke ziekten.

Plasterk (60) was in het verleden ook minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Kamerlid voor de PvdA.

Van Rijn ziekenhuisdirecteur

Oud-staatssecretaris Van Rijn, ook van de PvdA, wordt bestuursvoorzitter van de Reinier Haga-groep, een fusie van een groot aantal ziekenhuizen in de Haagse regio. Daar werken meer dan 8000 mensen.

Van Rijn (61) was als staatssecretaris van VWS belast met de hervorming van de langdurige zorg. Voor zijn politieke loopbaan was hij topambtenaar.

STER Reclame