ANP

Bij een aanrijding op de A16 ter hoogte van de Rotterdamse Van Brienenoordbrug is een dode gevallen. Volgens de politie gaat het om een 32-jarige man uit Herwijnen. Hij was de bijrijder van een vrachtwagen die op een dieplader klapte. De 53-jarige bestuurder van de vrachtwagen raakte gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht.

In de dieplader zaten twee mensen bekneld, maar zij konden na enige tijd worden bevrijd. Een van hen werd naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de ANWB waren er nog eens negen auto's bij het ongeluk betrokken. De politie sprak alleen van een "ernstig ongeluk".

De hoofdrijbaan vanuit Breda was bij knooppunt Ridderkerk urenlang afgesloten. Op het hoogtepunt stond er 25 kilometer file. Rond 13.30 uur werd de weg vrijgegeven. Volgens Rijkswaterstaat is er door het ongeluk veel schade aan het wegdek ontstaan.

Lange files

Door ongelukken op de A4, A15 en A16 staan er lange files op de wegen ten zuiden van Rotterdam. Volgens de ANWB stond het er vanochtend "compleet vast". Door een tweede ongeluk op de A16 is er in de richting Rotterdam tussen de Randweg Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht één rijstrook open.

Op de A4 bij Rotterdam werden in de richting van Den Haag drie rijstroken afgesloten tussen knooppunt Benelux en de Beneluxtunnel. Automobilisten op de A15 bij Rotterdam hadden in de richting van Gorinchem een uur extra reistijd. Door een ongeluk met meerdere auto's werd de linkerrijstrook tussen Alblasserdam en Sliedrecht-Oost gesloten.

STER reclame