'Max kon vijfde worden of vijfde met een baanrecord'

Aangepast
Getty Images

Na de zege van Max Verstappen in Mexico was het wel duidelijk dat Mercedes en Ferrari er in Brazilië nog een schepje bovenop zouden doen, meent Formule 1-analist Jan Lammers.

"Beide teams konden alles nog een beetje meer op scherp zetten, wat ze voorheen niet konden omdat ze nog een kampioenschap te verliezen hadden. Voor Max zat er in Brazilië gewoon niet meer in", luidde de analyse van Lammers in NOS Studio Sport.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Jan Lammers: Max kan vijfde worden of vijfde met een baanrecord

Lammers zag Max Verstappen zondag een perfecte race rijden. En die leverde de jonge Red Bull-coureur slechts de vijfde plaats op. "Het was wel te verwachten dat Mercedes en Ferrari er na Mexico een tandje bij zouden zetten. En dan komen de Red Bull-bolides gewoon tekort."

Baanrecord

Dat Verstappen in de slotfase nog een keer naar binnen wilde voor nieuwe banden, snapte Lammers wel. "Hij had de keuze om vijfde te worden of om vijfde te worden met een baanrecord. Het maakte toch niets meer uit. Dus hij had wel een argument."

"En Max rijdt vervolgens een baanrecord. Natuurlijk kan er iets misgaan bij een pitstop, er zit een risico aan. Maar het maakte niets meer uit."

Max Verstappen
@Max33Verstappen
Finishing 5th was the best we could do today. I’m happy with the points and the lap record 💪 #keeppushing #BrazilGP 🇧🇷
11 maanden geleden

Lammers zag Mercedes in BrazilIë domineren, tot de race begon. "Het is voor Valtteri Bottas wel een heel teleurstellend weekeinde geworden. Hij start van pole en wordt tweede op 2,7 seconden van Vettel. Een raar contrast."

Dat Ferrari won, verraste Lammers niet. "Ik denk dat bij Ferrari na de WK-beslissing de gedachte heerst: laten we met opgeheven hoofd proberen de laatste twee races te winnen."

Afsluiting seizoen

Lammers verwacht dat de laatste race in Abu Dhabi op 26 november geen ander beeld zal opleveren. "Na Mexico was al duidelijk dat de laatste twee races voor Mercedes en Ferrari zouden zijn. Red Bull mist op circuits met lange, rechte stukken vermogen."

STER Reclame