Feest bij de Zwitsers na het behalen van een WK-ticket

Zwitserland voor elfde keer naar het WK

Zwitserland heeft voor de vierde keer op rij deelname aan het WK voetbal afgedwongen. De Zwitsers speelden thuis in Basel met 0-0 gelijk tegen Noord-Ierland, nadat ze drie dagen geleden het eerste duel in Belfast met 1-0 hadden gewonnen.

In de eerste helft kregen de Zwitsers via onder anderen Haris Seferovic, Steven Zuber en Xherdan Shaqiri de beste kansen op het drassige veld. Na rust leek de angst voor een tegengoal de boventoon te voeren bij de Zwitsers. Pas laat in de wedstrijd kregen Seferovic en Breel Embolo nog kansen.

Zwitserland plaats zich na doelpuntloos duel voor WK

Noord-Ierland drong na de pauze aan en in de extra tijd kreeg het de grootste kans. Jonny Evans' kopbal werd van de doellijn gehaald door Ricardo Rodriguez, die in Belfast uit een onterecht gegeven penalty de Zwitsers naar winst had geschoten.

Elfde keer op WK

Het wordt in Rusland de elfde keer dat Zwitserland meedoet aan het WK. Ook vier jaar geleden in Brazilië waren de Zwitsers erbij.

Het land haalde toen de achtste finales, waarin latere finalist Argentinië na verlenging met 1-0 te sterk was.