Het podium van de GP van Brazilië met in het midden winnaar Sebastian Vettel
NOS SportAangepast

Vettel oppermachtig op Interlagos, Verstappen vijfde

Sebastian Vettel heeft in Brazilië zijn eerste grand prix sinds eind juli (Hongarije) gewonnen. De Duitser reed in een race met weinig spektakel van start tot finish aan de leiding.

Max Verstappen werd met zijn Red Bull vijfde op ruime achterstand van de Ferrari's en Mercedessen.

Sebastian Vettel (rechts) wordt op de hielen gezeten door Valtteri Bottas bij de GP van Brazilië

Doordat de auto's van Stoffel Vandoorne, Esteban Ocon en Kevin Magnussen in de tumultueuze start flinke schade opliepen, kon gelijk een streep door hun namen. Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo kreeg ook een tik, maar kon na een stop toch verder.

Vettel spon wel garen bij de start. Hij was sneller weg dan Bottas en nam in de eerste bocht de leiding. De kersverse wereldkampioen Lewis Hamilton, uit de pitlane begonnen na een crash in de kwalificaties, schoof zo snel door naar de zestiende plek.

De bij de start veroorzaakte blikschade leidde ertoe dat er pas na zes ronden weer geracet werd.

Concentratie bij Max Verstappen tijdens de GP van Brazilië

Terwijl Hamilton verder oprukte, nam de topvier (Vettel, Bottas, Räikkönen en Verstappen) afstand van de rest. Bottas probeerde Vettel te verrassen door als eerste te stoppen, maar Ferrari pareerde die tactiek een ronde later.

Hamilton loopt in op Verstappen

Hamilton reed het langst door. Vanuit de pit gestart, ging hij zo zelfs 22 ronden aan kop. De wereldkampioen zakte na zijn stop terug naar de vijfde plek, maar hij liep daarna wel snel in op Verstappen.

De Nederlander, die via de boordradio duidelijk liet blijken niet gelukkig te zijn met de hardere banden onder zijn auto, kon Hamiltons snelheid niet evenaren en moest met de vijfde plaats genoegen nemen.

Hamilton joeg daarna nog volle bak op Räikkönen, maar het podium was voor hem net niet haalbaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl