Matthijs Büchli viert zijn winst NOS

Baanwielrenner Matthijs Büchli heeft bij wereldbekerwedstrijden in Manchester goud veroverd op de keirin. De nummer twee van de Olympische Spelen van Rio de Janerio hield in de finale Andrij Vynokoerov uit Oekraïne luttele centimeters achter zich.

Vorige week was Büchli (in de video hieronder fietsend in het lichtblauw) in Pruszków ook al de beste op de keirin. Vrijdag had hij samen met Roy van den Berg en Theo Bos zilver veroverd op de teamsprint. Een dag later haalde hij de halve finales van de sprint, waarin hij verloor van Harrie Lavreysen.

Bos greep op de kilometer tijdrit net naast een medaille. De 34-jarige veteraan eindigde achter de Australiër Matthew Glazer, de Duitser Eric Engler en de Brit Callum Skinner als vierde.

Büchli pakt goud op keirin, zilver voor Van Riessen op sprint Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Zilver voor Van Riessen

Bij de dames won Laurine van Riessen zilver op de sprint. In de finale was ze in beide heats kansloos tegen Kristina Vogel, de ervaren Duitse die in oktober in Berlijn Europees kampioen werd nadat ze eerder al WK-goud en olympisch goud op dit onderdeel had veroverd.

Shanne Braspennincx moest in de strijd om het brons in drie heats buigen voor de Russin Anastasija Vojnova.

STER reclame