NOS NieuwsAangepast

Politie: dagrecord met bijna 150 bekeurde wegpiraten bij Amsterdam

De snelwegpolitie zegt dat vandaag een "zorgwekkend record" is gevestigd. Bij elkaar werden bij Amsterdam ongeveer 150 wegpiraten bekeurd.

Vanochtend werd de Zeeburgertunnel tijdelijk afgesloten omdat er in de tunnel een auto met aanhanger over de kop was geslagen. Tientallen bestuurders trokken zich niets van de afsluiting aan en reden over de vluchtstrook. De politie bekeurde 119 automobilisten.

Drie bestuurders besloten om te keren op de snelweg, maar ook die spookrijders werden gepakt. Hun rijbewijs werd ingenomen.

Later gebeurde er een ongeluk bij de aansluiting van de A10 op de A1 bij Amsterdam-Amstelland. Dat ongeluk gebeurde in de 'frituurbocht', die zo wordt genoemd sinds er in 2001 een vrachtwagen met frituurvet kantelde.

370 euro boete

Na het ongeluk van vandaag gingen er rode kruisen boven de snelweg branden, maar volgens de politie reden 28 wegpiraten gewoon door. Zij kregen een boete van 237 euro. Ook daar werd op de vluchtstrook een automobilist bekeurd. Die moest net als de vluchtstrookrijders bij de Zeeburgertunnel 370 euro betalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl