NOS SportAangepast

Finale Fed Cup tussen VS en Wit-Rusland in evenwicht

De Fed Cup-finale tussen Wit-Rusland en de Verenigde Staten is na de eerste dag nog in evenwicht. Coco Vandeweghe was in Minsk met 6-4, 6-4 te sterk voor Aljaksandra Sasnovitsj. Aryna Sabalenka klopte Sloane Stephens met 6-3, 3-6, 6-4.

Finale Fed Cup na eerste dag in evenwicht

Sasnovitsj (de mondiale nummer 87) had dit seizoen al haar Fed Cup-duels nog gewonnen. Zo was ze in de eerste ronde Kiki Bertens en Michaëlla Krajicek de baas.

Tegen Vanderweghe, de nummer tien van de wereldranglijst, kwam de Wit-Russin er niet aan te pas. Ze vocht voor wat ze waard was, maar de keiharde groundstrokes en prima services van Vandeweghe waren haar te machtig. In de tweede set verspeelde Vandeweghe nog wel twee keer een break voorsprong.

Stephens herpakt zich maar verliest toch

Stephens staat op de wereldranglijst 65 plaatsen hoger dan Sabalenka (13 om 78), maar daar was op de baan niets van te merken. De US Open-winnares werd in de eerste set van de baan geslagen.

Aryna Sabalenka wordt omhelst na haar overwinning op Sloane Stephens

Stephens leek het tij te keren toen Sabalenka in de tweede set steeds meer fouten ging maken. De Wit-Russin bleef vechten, maakte in de derde set driemaal een break achterstand ongedaan en sloeg op 5-4 op haar vierde matchpoint toe.

Het Amerikaanse team kan zondag de Fed Cup al voor de achttiende keer winnen. De laatste keer dat de VS de trofee op mocht tillen was alweer zeventien jaar geleden. Voor Wit-Rusland is het pas de eerste keer dat het in de finale staat.

Sloane STephens

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl