Veiligheidsadviseur Michael Flynn luistert naar president Trump in het Witte Huis (31 januari 2017) Getty Images

De advocaat van Michael Flynn heeft woedend gereageerd op de nieuwste verdenkingen tegen de Amerikaanse oud-veiligheidsadviseur. Hij noemde het idee dat zijn cliënt zou hebben meegewerkt aan een plan om de geestelijke Fethullah Gülen uit te leveren aan Turkije schandalig en schadelijk. "Het is allemaal niet waar."

The Wall Street Journal meldde gisteren dat speciaal aanklager Robert Mueller, die de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen onderzoekt, bekijkt of Flynn en zijn zoon in opdracht van Turkije Gülen moesten kidnappen en uitleveren. Hun beloning was 15 miljoen dollar.

Ook NBC weet van het nieuwe onderzoek naar Flynn. De zender zegt dat Muellers team bekijkt of Flynn in de maanden voordat Trump het Witte Huis betrad een overeenkomst sloot met de Turken. In ruil voor geld zou hij als Trumps nationale veiligheidsadviseur stiekem opdrachten uit Ankara uitvoeren.

Verdachte

Flynn is een belangrijke verdachte in het onderzoek van Mueller. Hij was minder dan een maand in dienst en werd ontslagen omdat hij tegen vicepresident Pence had gelogen over zijn contacten met de Russische ambassadeur in de VS.

Zijn Turkse connecties waren al onderwerp van onderzoek. Flynn was een lobbyist voor de regering in Ankara, maar verzweeg dat voor het Witte Huis.

STER reclame