Beat Cycling met Roy van den Berg, Matthijs Büchli en Theo Bos NOS

Nederlandse baanwielrenners grijpen naast wereldbekergoud

time icon Aangepast

Bij wereldwedstrijden op de wielerbaan van Manchester hebben zes Nederlandse teamsprinters een medaille veroverd.

Het commerciële Beat Cycling, met Roy van den Berg, Matthijs Büchli en Theo Bos aan de start, won zilver en de officiële Nederlandse ploeg, waarvoor Jeffrey Hoogland, Sam Ligtlee en Nils van 't Hoenderdaal in actie kwamen, eiste het brons op. Het goud was voor Duitsland.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nederlandse baanwielrenners grijpen naast wereldbekergoud

Het is bij het baanwielrennen mogelijk om in de wereldbeker naast het nationale team een commercieel team te laten meerijden. De laatste jaren had Nederland geen extra team, maar nu heeft Nederland met Beat Cycling sinds dit seizoen ook een commerciële formatie in de wereldbekercyclus.

In de finale tegen Duitsland ging Van den Berg bij de start bijna onderuit. Hij bleef ternauwernood op de fiets, maar dat kostte hem zoveel kracht dat het trio na de herstart kansloos was.

Hoogland en Van 't Hoenderdaal wonnen vorige week met Harrie Lavreysen goud in Pruszków. Nu klopten ze met Ligtlee de Britten in de strijd om het brons.

STER Reclame