Bondscoach Kuiper wil rust, maar 'het is weleens lastig'

Aangepast

Ooit zei Ruud Gullit dat hij als coach niet te benijden was. Geert Kuiper, bondscoach van de achtervolgingsploeg en massastart, kan zich op dit moment wel vinden in de uitspraak van de voetbalgrootheid.

"Het is weleens lastig", zegt Kuiper vrijdagochtend in Thialf, waar het eerste wereldbekerweekeinde van het schaatsseizoen op het punt van beginnen staat. Er is veel onrust rond de massastart en Sven Kramer zegde donderdagavond af voor de ploegenachtervolging in Heerenveen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kuipers: ik praat alleen met rijders, niet met coaches

Jillert Anema gooide deze week olie op het vuur in een landelijke krant. Zou Jorrit Bergsma een gat dichtrijden voor Koen Verweij, als beiden namens Nederland aan het onderdeel massastart zouden meedoen? Anema, de coach van Bergsma, was stellig in zijn antwoord: "Nee, dat zou ik hem afraden."

Kuiper reageert laconiek op de uitspraak. "Ik praat met de rijders, niet met de coaches. Jorrit heeft gewoon aangegeven dat-ie gewoon doet wat ik hem vraag."

Landsbelang

De late afzegging van Kramer, die last heeft van de luchtwegen, heeft hem meer problemen bezorgd. "Een streep door de rekening, ja. Het is alsof Messi nu niet meedoet. Maar het is vooral vervelend voor Sven zelf natuurlijk."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kuipers: Verweij stond niet te juichen

Het gevolg is dat Kuiper een beroep moet doen op eerste reserve Koen Verweij, die daardoor een nog voller programma wacht in Thialf. "Koen stond niet te juichen", erkent de verantwoordelijke man. "Maar hij heeft aan het landsbelang gedacht. Het gaat straks om olympisch goud. Daar is iedereen van doordrongen."

STER Reclame