Junker helpt Roda langs Groningen

Aangepast

FC Groningen, de bestpresterende ploeg in thuisduels met 31 punten uit twaalf duels, heeft voor de tweede keer dit seizoen in de Euroborg verloren. Roda JC was met 4-1 te sterk.

Roda kwam al snel op 1-0 via Mads Junker, die een voorzet op maat van Willem Janssen simpel kon intikken.

FC Groningen, dat het zonder de geblesseerde topscorer Tim Matavz moest stellen, dwong voor rust één grote kans af; Jonas Ivens had de bal voor het inkoppen, maar Roda-doelman Przemyslaw Tyton redde met een fraaie reflex.

Tyton en Junker blinken uit

Tyton was ook na rust niet te kloppen. Hij stopte kort voor tijd zelfs nog een strafschop van Andreas Granqvist. Toen stond het al 3-0 na twee treffers van Junker (zijn vijftigste en 51ste eredivisietreffer).

Nicklas Pedersen redde de eer voor de thuisploeg, waarna Boldizsár Bodor met Roda's vierde treffer voor het slotakkoord zorgde.'

Heerlijk voetballen

"Het is heerlijk voetballen met Skoubo, Junker en Janssen voor je", aldus Ruud Vormer, die een groot aandeel had in twee van de drie doelpunten van Junker.

"Het ging de laatste weken een beetje stroef. We dachten er tegen Heracles en Vitesse te makkelijk over. Op papier is Groningen-uit een moeilijke pot, maar we speelden een goede wedstrijd. We moesten winnen om bij te blijven en dat hebben we gelukkig gedaan".

STER Reclame