Scholieren tonen trots hun brief van Amerikaanse oud-president Jimmy Carter
In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Jimmy Carter helpt Hilversumse scholieren

Twee scholieren uit Hilversum hebben bij het maken van een profielwerkstuk over de Koude Oorlog hulp gehad van de Amerikaanse oud-president Jimmy Carter. Joost Puijk en Berend van den Bunt kregen persoonlijk een brief met antwoorden na vragen aan de inmiddels 93-jarige oud-wereldleider.

De twee vroegen of de Koude Oorlog niet beter kan worden omschreven als de Derde Wereldoorlog. Carter antwoordde dat dit wel klopt, maar dan zonder geweld. De antwoorden zijn erg bondig opgeschreven. Gesloten vragen worden afgedaan met een "yes".

Toch zijn de scholieren van het Alberdingk Thijm College enthousiast. "Dit is al goed genoeg voor wat we willen", zegt Joost tegen de regionale omroep NH. "Wij hebben nu als twee scholieren van 16 en 17 jaar oud antwoord van een voormalig president. Dat is natuurlijk geweldig", valt Berend hem bij.

De brief van Carter

Handschrift

Het doktershandschrift van de president en Nobelprijswinnaar is door de oma van Joost ontcijferd. "Met een lens konden we het iets vergroten", vertelt de scholier. "Mijn oma kon dit handschrift sowieso makkelijker lezen dan ik. Waarschijnlijk omdat ze tijdgenoten zijn", vult hij lachend aan.

Het meest enthousiast is Joost over het antwoord op de vraag hoe Carter zijn presidentschap heeft ervaren. "Hij zegt dat het moeilijk was, maar dat hij er wel echt van heeft genoten. Dat vind ik toch wel bijzonder om te horen", aldus Joost. Over twee maanden moet het profielwerkstuk worden ingeleverd.

'Drie maanden later kreeg ik een brief terug van de president'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl