NOS SportAangepast

Paardenkooper nieuwe coach voor 470-zeilsters

De zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen gaan per direct samenwerken met Maurice Paardenkooper. De zeilcoach wordt de opvolger van de Griek Nikos Drougkas.

Onder diens leiding kende het tweetal een succesvol jaar met onder meer de Europese titel in de 470-klasse. Desondanks werd na een evaluatie besloten om de samenwerking te beëindigen.

Tijdens een trainingsstage in Japan werkte het duo vorige maand al samen met Paardenkooper. Dit beviel zo goed dat werd besloten om de samenwerking te verlengen tot en met de Spelen van 2020.

Oogsten in 2020

Volgens Anneloes van Veen hebben ze nu de coach in handen waarmee ze over drie jaar, in Tokio, kunnen gaan oogsten.

"Hij heeft onwijs veel ervaring op het hoogste niveau. Ook in andere klassen zoals het matchracen. Dat is echt iets waar wij nog beter in moeten worden."

Van Veen is blij met de nieuwe coach. Volgens haar is er ook de klik waar ze naar zocht.

"Bij onze vorige coach hebben we ook veel geleerd, maar we waren op zoek naar iemand waarmee we wat neer kunnen zetten op de lange termijn."

Ervaren coach

Met de aanstelling van Maurice Paardenkooper hebben Zegers en Van Veen een geroutineerde coach binnengehaald. Bij de Olympische Spelen van 2008 in Peking veroverden de Nederlandse zeilsters onder zijn leiding zilver in de Yngling klasse.

In 2009 trad Paardenkooper in dienst bij de Britse zeilbond waar hij tot vorig jaar bleef werken.

In de 470 heeft hij ook zijn sporen verdiend. In eerste instantie als zeiler, tijdens de Spelen van 1996 en 2000 ook als coach.

Maurice Paardenkooper

Grote uitdaging

Paardenkooper kijkt uit naar de samenwerking met de twee Nederlandse vrouwen die vorig jaar tijdens Spelen van Rio net naast de prijzen grepen.

"Het zijn meiden die het goed doen. De nummer één van de wereld, dit jaar bijna alles gewonnen. Het wordt een uitdaging om die naar een hoger niveau te brengen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl