Knegt weer snel uitgeschakeld, shorttracksters boeken wel succes

Aangepast

Sjinkie Knegt komt dit wereldbekerweekeinde in Shanghai alleen nog maar in actie op de 1.500 meter. Na zijn uitschakeling op de 500 meter viel vrijdag ook het doek op de 1.000 meter en de 5.000 meter aflossing.

Net als op de 500 meter kreeg Knegt op de 1.000 meter een straf aan de broek. Ditmaal al in de voorronde.

Sjinkie Knegt ANP

Op de 5.000 meter eindigde de Fries samen met Daan Breeuwsma, Dennis Visser en Itzhak de Laat achter Hongarije en Frankrijk als derde in de heats.

De Nederlandse ploeg kreeg in de eerste WB-wedstrijd een straf in de halve finales en pakte in de tweede het zilver. Met het oog op plaatsing voor de Olympische Spelen (top-8 van het WB-klassement) kan de ploeg zich volgende week in de laatste WB-wedstrijd in Seoul waarschijnlijk geen nieuwe misstap meer veroorloven.

Op de 1.000 m werden Dylan Hoogerwerf en Dennis Visser ook rap uitgeschakeld. Visser haalde als enige de heats, maar dat was het eindstation.

Wel succes bij de vrouwen

De Nederlandse shorttracksters hebben in Shanghai wel een succesvolle tweede dag achter de rug. Suzanne Schulting, Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof plaatsten zich op de 1.000 m voor de kwartfinales. Schulting won in voorronde en de heats haar race.

Op de 3.000 meter aflossing wonnen Van Kerkhof, Van Ruijven en Schulting samen met Rianne de Vries hun heat. Zij staan zaterdag in de halve finales.

Goed begin

Donderdag waren de Nederlandse dames ook al prima op dreef. Schulting en Van Kerkhof bereikten op de 1.500 meter de halve finales en op de 500 meter de kwartfinales. Dat laatste lukte ook Van Ruijven.

STER Reclame