NOS VoetbalAangepast

Strootman: dit was alleen goed voor de FIFA-ranking

Kevin Strootman was niet tevreden over het spel van Oranje in het met 1-0 gewonnen oefenduel met Schotland. "Dit was alleen goed voor de FIFA-ranking. Het was een klein veld, we speelden niet goed en het tempo was laag", zei de aanvoerder na afloop.

'Aan onszelf te danken dat we nu dit soort duels moeten spelen'

Oranje speelde pover in Aberdeen. Dat er nagenoeg geen belangen op het spel stonden, maakte het er aan Nederlandse zijde allemaal niet beter op.

"We hebben het aan onszelf te danken dat we nu dit soort wedstrijden moeten spelen. Dat het nergens om gaat. Het is ook een kwestie van kwaliteit, anders hadden we hier wel met 4-0 of 5-0 gewonnen en stonden we op het WK", aldus Strootman.

Winnen

Bondscoach Dick Advocaat was vooral blij met het resultaat. "Want winnen is voor mij altijd bepalend", zei hij in Aberdeen voor de microfoon van SBS6.

"Iedere wedstrijd kan altijd beter", stelde de Hagenaar. "Maar wij hadden wel het meeste balbezit. We hadden alleen wel wat meer mogen creëren. Ik heb echt wel gezien dat het beter kan. Maar ik heb ook een Nederlands elftal gezien dat wilde winnen."

"We hebben een prachtige goal uit een counter gemaakt", doelde Advocaat op het enige doelpunt van Memphis Depay. "Schotland is voor eigen publiek moeilijk te verslaan. Van de laatste vijf thuisduels hadden ze er drie gewonnen en twee gelijkgespeeld. En de zesde hebben ze van ons verloren."

Laatste interland?

Advocaat wilde nog niet toegeven dat hij dinsdag na het oefenduel met Roemenië afzwaait bij Oranje. "Ik ga nu kijken of we voor die wedstrijd veel moeten veranderen of dat we zo veel mogelijk hetzelfde moeten houden", antwoordde hij op de vraag over zijn toekomst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl