NOS VoetbalAangepast

Arbitrale blunder helpt Zwitserland langs Noord-Ierland

Zwitserland wint van Noord-Ierland dankzij dubieuze penalty

Zwitserland heeft goede zaken gedaan in de strijd om een WK-ticket. Ricardo Rodríguez nam in de eerste play-offwedstrijd tegen Noord-Ierland de enige treffer voor zijn rekening (1-0), maar de toegekende penalty had nooit gegeven mogen worden.

Na bijna een uur spelen meende scheidsrechter Ovidiu Hategan een handsbal van Corry Evans te zien, na een schot van Xherdan Shaqiri. Dat bleek echter niet het geval te zijn, want Evans kreeg de bal tegen zijn rug. De Zwitsers namen het presentje dankbaar in ontvangst.

Reuters
Ricardo Rodriguez benut de toegekende penalty

Daarvoor had Zwitserland nog voor rust de beste kans gekregen via Haris Seferovic - zijn inzet werd gestopt - en na de pauze via Shaqiri, die net over schoot.

Na de goal van Rodríguez kroop Noord-Ierland wel wat meer uit zijn schulp en kreeg het kansjes, maar een inzet tussen de palen werd geen enkele keer geproduceerd.

Zondag is de return in Basel. Zwitserland werd ondanks winst in negen van de tien kwalificatiewedstrijden veroordeeld tot de play-offs omdat groepswinnaar Portugal nog beter presteerde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl