Nederland wil alleen nog tegen de absolute wereldtop boksen

Aangepast

Nederland wil weer een toonaangevend boksland worden en de potentie is er, getuige de zilveren plak van Nouchka Fontijn op de Olympische Spelen van vorig jaar. De boksbond wil nu doorpakken.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nederlandse boksers sparren met Cubaanse wereldtop

Op zondag 12 november werken de Nederlanders boksers in Rotterdam een interland af tegen Cuba. Een tegenstander van wereldformaat en daar zit een gedachte achter.

"Als wij weer een stap willen zetten na het succes van de voorgaande jaren, dan is het belangrijk om het nu vaak het op te nemen tegen de wereldtop", legt bondscoach Hennie van Bemmel uit.

"Cuba is daar een goed voorbeeld van. Maar Kazachstan en Oezbekistan staan ook op ons wensenlijstje als tegenstander. Of om daar gewoon eens een kijkje in de keuken te mogen nemen."

Nouchka Fontijn AFP

De Cubanen hebben onder anderen regerend wereld- en olympisch kampioen Julio César La Cruz meegenomen. "Nederland heeft traditioneel altijd goede boksers. Ik denk dat het voor iedereen in de wereld een goede tegenstander is", legt de specialist in het halfzwaargewicht uit.

De Cubaanse mannen mogen in de bokswereld dan goed vertegenwoordigd zijn, hun vrouwelijke collega's zijn zwaar in de minderheid. "Er is geen damesboksen in Cuba, voor zover ik dat weet", zegt Fontijn.

De Nederlandse olympisch medaillewinnares is er zondag ook bij, zij het in het voorprogramma van de boksinterland. Daarin neemt ze het op tegen een Oekraïense.

STER Reclame