Louis C.K.
NOS NieuwsAangepast

Ook komiek Louis C.K. beschuldigd van seksueel wangedrag

Ook de Amerikaanse stand-upper, acteur en regisseur Louis C.K. wordt beticht van seksueel grensoverschrijdend gedrag. The New York Times laat vijf vrouwen aan het woord die hem van seksueel wangedrag beschuldigen.

De collega-artiesten Dana Min Goodman, Julia Wolov, Abby Schachner, Rebecca Corry en een anonieme vrouw zeggen dat ze tussen eind jaren 90 en 2005 met grensoverschrijdend seksueel gedrag van Louis C.K. te maken hebben gehad.

Hij nodigde hen onder meer uit in zijn hotelkamer onder het mom van een gezellig drankje, om vervolgens zijn geslachtsdeel te tonen en in hun bijzijn te masturberen.

De première van zijn film I love you daddy is vanavond geannuleerd. Volgens de distributeur van de film vanwege "omstandigheden". Louis C.K. werd al een tijd achtervolgd door beschuldigingen van seksuele intimidatie.

VRT breekt met Bart De Pauw

De Vlaamse publieke omroep VRT heeft de samenwerking met tv-presentator Bart De Pauw stopgezet. De VRT-directie doet dat na "diverse meldingen van grensoverschrijdend gedrag".

De Pauw (49) maakte het nieuws zelf bekend in een videoboodschap op zijn Facebook-pagina. De VRT nam het besluit op basis van anonieme meldingen over zijn gedrag: "De vertrouwenspersoon van de VRT heeft laten weten dat het niet gaat om fysieke aanrandingen, maar vooral om sms-verkeer met flirterige toon. Er werd ook gewag gemaakt van stalking."

De Pauw presenteert onder meer de populaire quiz Twee tot de zesde macht, die direct van de buis wordt gehaald. Hij was dertig jaar werkzaam bij de VRT.

Kandidaat senator VS

In de Verenigde Staten is ook kandidaat-senator voor de Republikeinen in Alabama, Roy Moore, beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag met een 14-jarige, meldt The Washington Post. Leigh Corfman, inmiddels 53 jaar oud, zegt dat ze eind jaren 70 meerdere keren door Moore werd opgezocht en dat hij haar tijdens één bezoek betastte. Moore was toen een dertiger en werkzaam bij het Openbaar Ministerie. Drie andere vrouwen verklaarden tegenover de krant dat ze tussen hun zestiende en achttiende werden benaderd door Moore. Zij werden niet gedwongen tot seksueel contact.

De leider van de Republikeinen in de Senaat heeft laten weten dat Moore zich moet terugtrekken als het verhaal waar blijkt te zijn. De verkiezingen voor de Senaat zijn volgende maand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl