Domien Verschuuren, Sander Hoogendoorn en Angelique Houtveen laten zich dit jaar opsluiten in het Glazen Huis van 3FM
NOS NieuwsAangepast

Toch weer drie dj's in Glazen Huis 3FM

Domien Verschuuren, Sander Hoogendoorn en Angelique Houtveen zijn dit jaar de 3FM-dj's die zich in het Glazen Huis laten opsluiten voor de actie Serious Request. Daarmee zet de radiozender weer drie dj's in het huis. Vorig jaar waren het er voor het eerst twee.

Tijdens deze editie van Serious Request staat het Glazen Huis in Apeldoorn, waar de dj's zich in de week voor Kerstmis zes dagen opsluiten, niet eten en geld inzamelen voor een goed doel.

Deze dj's gaan het Glazen Huis in

De inzamelingsactie, in samenwerking met het Rode Kruis, is dit jaar gericht op het herenigen van door crisis verscheurde families in conflictgebieden. Bijvoorbeeld in Nigeria en Congo zijn veel kinderen en ouders elkaar kwijt. Met het ingezamelde geld sporen hulpverleners vermiste kinderen op en worden ze in contact gebracht met hun familie.

Opbrengst

Serious Request wordt dit jaar voor de veertiende keer georganiseerd. Vorig jaar was de actie in Breda, waar 8,7 miljoen euro werd opgehaald voor de bestrijding van longontsteking bij kinderen.

De opbrengst was vorig jaar iets hoger dan in 2015, mede dankzij de nagellakactie van het inmiddels overleden jongetje Tijn. Hij haalde meer dan 2,5 miljoen euro op. De actie van 3FM leverde de laatste jaren wel een stuk minder op dan in het piekjaar 2012, toen bijna 14 miljoen euro werd ingezameld voor het terugdringen van babysterfte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl