Skeletonster Kimberley Bos in actie in januari in St. Moritz
NOS SportAangepast

Moeizame wereldbekerstart voor skeletonsters Bos en Le Conté

Skeletonsters Kimberley Bos en Joska Le Conté hebben een moeizame wereldbekerstart afgewerkt. Op de ijsbaan in Lake Placid bleef Bos op de gedeelde twaalfde plaats steken. Le Conté was met haar 25ste plaats na een run al klaar.

De eerste wereldbekerwedstrijd van het olympisch seizoen leverde in Amerika een zege op voor de Oostenrijkse Janine Flock, die vorig jaar ook al de beste was in Lake Placid. Flock was in de eerste run veruit de snelste en consolideerde haar leidende positie in de tweede.

Zilver was op 0,26 seconde voor de Canadese Elisabeth Vathje. Brons ging naar de Britse Lizzy Yarnold, die 0,33 toegaf op de winnares.

Skeletonster Joska Le Conté

Bos, vorig jaar als eerste Nederlandse op het podium van een wereldbekerwedstrijd, schakelde zichzelf in de eerste run uit voor een hoge klassering. Ze zette met 55,82 seconden de vijftiende tijd neer. Slordigheden onderweg kostten haar tijd.

De tweede run van Bos was een stuk beter. Met 55,38 (de zesde tijd van de twintig deelneemsters) slaagde ze erin nog drie plaatsen te winnen.

Dramatischer

Voor Joska Le Conté verliep de seizoensouverture dramatischer. De 30-jarige skeletonster, die al jaren in het wereldbekercircuit rondloopt, zette in de eerste run de 25ste tijd neer.

Ze was ruim anderhalve seconde (1,64) langzamer dan Janine Flock. Door haar voorlaatste plaats in de eerste run hoefde Le Conté niet terug te komen voor de tweede.

De Nederlandse vrouwen moeten half januari in de toptwaalf staan van de wereldranglijst om naar de Olympische Spelen te mogen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl