AZ pakt drie punten in Heerenveen

Aangepast

Zonder geweldig te spelen heeft AZ uit met 2-0 gewonnen van sc Heerenveen, dat te laat een tandje bijschakelde.

Het eerste kwartier ging nog gelijk op, met kansen over en weer, daarna was AZ de betere ploeg.

De Alkmaarders kwamen verdiend op 1-0 door Pontus Wernbloom, die uit een corner raak kopte. Heerenveen mocht niet klagen dat de schade bij rust niet groter was.

Plots op 2-0

De Friezen gingen meteen na de rust op zoek naar de 1-1. AZ verloor zijn greep op de wedstrijd, maar kwam plots toch op 2-0: Hector Moreno tikte uit de rebound raak.

Een Friese goal daarna hing wel in de lucht, maar verder dan een schot van invaller Bas Dost op de lat kwam de thuisploeg niet.

Twee gezichten

"Het zat niet mee en als dat gebeurt, sluipt er twijfel in ons spel", aldus Heerenveen-trainer Jans die een elftal met twee gezichten zag. "Voor rust waren we veel te angstig. In de tweede helft hebben we echt met ons hart gespeeld, maar het was niet genoeg."

Jans had nog enige hoop op een plek bij de eerste vijf, maar rekent daar nu niet meer op. "We moeten ons richten op de play-offs. Het kampioenschap kunnen we uit ons hoofd zetten", grapte de coach. Hij had nog wel wat aan te merken op scheidsrechter Björn Kuipers. "De arbitrage ging wel een beetje de kant van AZ op."

Verbeek keek tevreden toe

"Ik heb me niet bemoeid met de tactiek tijdens de wedstrijd. Dat moet ik even melden, anders krijg ik problemen met de KNVB", maakte AZ-trainer Gertjan Verbeek meteen duidelijk. De coach, op de tribune wegens een schorsing, was vooral tevreden over zijn defensie.

"We hebben goed verdedigd en het was een terechte overwinning." Verbeek erkende dat AZ de punten goed kon gebruiken na de nederlagen tegen Excelsior en PSV. "Dit kwam zeker goed van pas."

STER Reclame