Duitse verpleger zou dood 100 patiënten op geweten hebben

Aangepast
AFP

De Duitse verpleegkundige Niels Högel is verantwoordelijk voor de dood van zeker honderd patiënten. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Duitsland na een nieuw onderzoek. De verpleegkundige zit al een levenslange gevangenisstraf uit voor het doden van zes mensen.

38 sterfgevallen in een ziekenhuis in Oldenburg kunnen Högel worden toegerekend, blijkt uit het onderzoek. Bij zijn volgende werkgever, een ziekenhuis in Delmenhorst, is hij volgens het OM verantwoordelijk voor zeker 62 doden.

Lichamen opgegraven

Högel werkte in de ziekenhuizen tussen 1999 en 2005. Hij gaf zijn patiënten een overdosis medicijnen, waarna hij ze probeerde te reanimeren. Hiermee wilde hij bereiken dat zijn collega's hem als een reddende engel zouden zien.

De dood van vijf andere patiënten in Delmenhorst moet nader worden onderzocht. Voor het onderzoek zijn de lichamen van meer dan 130 patiënten opgegraven en onderzocht op restanten van de gebruikte medicijnen.

Nieuwe aanklacht

In augustus werd al bekend dat Högel mogelijk 84 andere patiënten doodde. Daar zijn nu dus zeker 16 zaken bij gekomen. Het Duitse OM wil begin volgend jaar de nieuwe aanklachten tegen de verpleger indienen.

STER Reclame